Schimb de tineri

OFF

In perioada 24 Noiembrie – 2 Decembrie 2012 la Hostel Holland Bacău a avut loc schimbul de tineri din cadrul proiectului VoluntariAct ce a reunit 28 de tineri din tarile Estonia, Ucraina, Republica Moldova și România. Ideea principală a proiectului a fost aceea de a iniția discuții cu privire la activitatea de voluntariat în rândul tinerilor din comunitățile rurale, în conformitate cu agenda europeană în domeniu. Obiectivul principal al proiectului VoluntariAct a urmărit creșterea gradul de conștientizare a importanței activității de voluntariat și participării activă a tinerilor în comunitățile rurale pentru dezvoltarea lor personală precum și pentru creșterea durabilă a comunităților rurale de origine.

Pentru a introduce participanții în tema principală a proiectului – participarea activă și voluntariat s-au folosit tehnici de educare non-formala. Cei 28 de participanți au dezvoltat acest subiect prin metoda dezbaterii. Din cadrul activităților au făcut parte și simulările, jocurile de rol, discuțiile și lucrul în echipă, organizarea, rezolvarea de probleme și abilitățile de conștientizare de conducere. Fiecare grup a avut sarcina importanta de a facilita și coordona diferite activități ale programului, pentru care s-au pregătit  în avans.

Rezultatul principal al proiectului a fost dezvoltarea unui plan de campanie de recrutare pe care fiecare din cele 4 organizații implicate în proiect îl va implementa în tara de proveniență.