Diseminare

OFF

Romania

Pentru a disemina rezultatele obtinute in urma schimbului de tineri, membrii asociatiei Un Zambet au organizat un eveniment de informare in randul tinerilor din cadrul liceului “Petru Rares” din comuna Letea Veche, Bacau, in care le-au povestit acestora care sunt avantajele implicarii in activitati de voluntariat in dezvoltarea lor personala si i-au incurajat participe activ in viata comunitatii.

Republica Moldova

CRT Unit (Centrul de resurse pentru tineri “Universul tinerilor”)   a organizat un eveniment de diseminare a rezultatelor proiectului “Voluntariact” cu scopul de a transmite mai departe tinerilor din comunitatea lor importanta implicarii in activitati de voluntariat si a modului in care participare activa contribuie la dezvoltarea personala. Odata cu aceasta, membrii organizatiei au desfasurat si o campanie de recrutare  de noi voluntari pentru centru.

Ucraina

Participantii din asociatia DOMGO “MIKS” au preluat ceea ce au dobandit in timpul proiectului (atitudini, cunostinte, abilitati) si le-au aplicat in procesul de recrutare a voluntarilor pentru realizarea unui eveniment de caritate cu ocazia Sf. Nicolae pentru copiii dintr-un centru de plasament ( piesa de teatru pentru copii). Experienta proiectului i-a ajutat foarte mult in stabilirea unui plan de actiune si in selectarea celor mai potrivite persoane pentru organizarea evenimentului.

Estonia

Promotorul SDC din Estonia a asigurat diseminarea rezultatelor proiectului prin organizarea unui eveniment de informare despre rezultatele proiectului “Voluntariact” si oportunitatile pe care  Programul Tineret in Actiune le ofera tinerilor. Acesta s-a desfasurat in cel mai mare centru de tineret din Tallin, Teeviit. In plus, acestia au sarbatorit Ziua Internationala a Voluntarilor pe 05.12.2012, si s-au implicat in diverse evenimente si proiecte realizate in colaborare cu Eurodesk si Portalul National de tineret din Estonia, pentru a promova avantajele voluntariatului in vietile tinerilor.